הגיגים מחוץ לקופסה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תכנון חיים / תכנון פרישה   –   הגיגים מחוץ לקופסה.

שלום חברים. 

ברשותכם כמה דקות של הגיגים מחוץ לקופסה. כולנו מכירים את העוור שנעזר בכלב נחיה -בדרך כלל לברדור. מי שאוהב כלבים כמוני יתכן ושם לב לתופעה של גורי לברדור שגדלים בבית מתנדבים שמגדלים את הכלב עד גיל שנה בערך ואז נפרדים מהגור שגידלו ומוסרים לעמותה שמוסרת את הכלב לעוור הנזקק (צדיקים !! אני לא הייתי יכול להפרד מהגור שגידלתי…).

 יתכן ופגשתם את המתנדב עם הגור ברחוב הומה אדם , באוטובוס, בקניון בשוק וגם באולם קונצרטים . כשתהיתי לפשר העניין סיפר לי אחד המתנדבים שזה תהליך שהגור חייב לעבור כדי שיתרגל לקולות , הריחות והצלילים המופקים בחברה האנושית .

 התנסות זאת, הכרחית עבור הכלב כדי שירגיש שהוא בסביבה מוכרת – סביבה שהוא מורגל אליה ויוכל ללוות את העוור לכל מקום. כלב כזה, שעבר את תהליך הסוציאליזציה הנ"ל לא יקפוץ למשמע בום התוף בקונצרט.

תודה למי ששרד עד כאן – ועכשיו אני מגיע לעיקר. 

אני מבקש להעיר ולהאיר . אנחנו מבינים לנפשו ולצרכיו של כלב הנחיה אבל נחשלים בהבנת נפשו וצרכיו של האדם . האדם מהשורה אינו עובר תהליך דומה שמכין אותו למצב חדש ובלתי מוכר שממתין לו מעבר לפינה בעוד כ 30 – 20  שנה.

מה הפלא שהפורש קופץ למשמע הבום ב"קונצרט הפרישה" ?? מה הפלא שבמפגש עם פורש חדש, אני כמי שעוסק בתכנון פרישה , פוגש באדם נסער ומבולבל שאיננו יכול לעקל את כל המונחים החדשים ואף על פי כן נדרש לקבל החלטות כבדות משקל תוך זמן קצר – החלטות שישפיעו עליו עד יומו האחרון. 

תכנון פרישה הוא בעצם תכנון חיים מגיל 60-65 עד 120. כאמור , האדם מגיע לשלב זה בחייו ללא הכנה מוקדמת ולכן חש קושי ותסכול .

מעבר לכך , המצב הכלכלי של הפורש הוא תוצאה אקראית של התנהלות כספית אינטואיטיבית ללא תכנון וקו מנחה. במקרים מסוימים הפורש פוגש בפרישה סכומים גדולים בהרבה מאלה שהורגל להם לפני הפרישה . סכומים אלו יאפשרו רמת חיים גבוהה מהרמה הרצויה וזאת על חשבון רמת חיים נמוכה לפני הפרישה – תוצאה של חסכנות יתר מחשש לעתיד. 

לעומת זאת, במקרים אחרים הפורש יגלה שהסכומים שנצברו בקופותיו לא יאפשרו לו לחיות לאחר הפרישה ברמת חיים בה היה רוצה לחיות – תוצאה של פזרנות ורמת חיים לא מותאמת בשנים שקדמו לפרישה. 

הפתרון הוא להתחיל תכנון מגיל 40 . זו לא תהיה פעולה חד פעמית אלא תהליך שבו התכנון יעבור ריענון ובחינה תקופתיים (פעם בשנה או שנתיים ואולי יותר). בכל מפגש תקופתי עם איש המקצוע המלווה תבוצע בחינת תכנון מול ביצוע , יבוצעו ההתאמות הנדרשות ויובהרו מושגים . 

בדרך זו ,בתהליך הדרגתי, ילמד האדם ויתרגל "לקולות הריחות והצלילים" המופקים בעולם הפרישה . אם כך ינהג , בבא היום (כאשר יפרוש), יגיע הפורש לעולם מוכר ובאמתחתו סכומי כסף צפויים ומותאמים למטרותיו – מטרות שהוגדרו לאורך התהליך שעבר. התוכניות תהיינה נכונות ועדכניות כי קרוב למועד הפרישה תתבצע פגישה תקופתית ובה יבוצעו ההתאמות האחרונות ברצף ההתאמות לאורך התהליך כולו. 

                                                                                             נכתב ע"י     יעקב רמות

דילוג לתוכן